Wat een verassing, Samantha is voor het tweede jaar op een rij genomineerd voor een BUMA NL award.

De vakjury van deze grootse prijs hebben Samantha genomineerd in de categorie ‘Beste Zangeres’.
Samantha zal het moeten opnemen tegen Marianne Weber en Sieneke.

“Ik ben zo verrast en voel door de nominatie een enorme waardering, het harde werken wordt beloond en dat voelt zo fijn!”

Of Samantha de nominatie van de grootste prijs van Nederland naar een winst kan draaien weten we volgende week.

De prestigieuze muziek-vakprijzen worden 18 september uitgereikt tijdens Buma NL, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek.
De Buma NL Awards, die dit jaar voor de vijfde keer door Buma Cultuur worden uitgereikt, worden gekozen door een jury die is samengesteld uit professionals in de muziekindustrie. Zij hebben voor deze editie in zeven categorieën de nominaties vastgesteld.
In de categorie Beste Zanger zijn Django Wagner, Frans Duijts en Jannes genomineerd. Als Beste Talent gaan de nominaties naar Henk Dissel, Theodoor en Susanna Veldmeijer. Als beste auteurs heeft de vakjury dit jaar Waylon v/d Heijden, Jan Smit en Emile Hartkamp genomineerd. De Toppers doen het goed dit jaar: Samen met Django Wagner en Frans Bauer dingen ze mee naar Beste Live act en daarnaast zijn Jeroen v/d Boom (met Nanana) en René Froger (met Juich voor NL) genomineerd in de categorie Beste Videoclip waarin ook Ancora met Vrij als de Wind is opgenomen.
Gordon maakt met Kom eens Dichterbij kans op een Award in de categorie beste Single, waar hij het moet opnemen tegen Jelle B met Annabella en het nummer Vrouwkes van de Snollebollekes.

Musicalster en tv-presentatrice Antje Monteiro zal op de feestelijke slotavond van Buma NL in Den Bosch de Awards aan de winnende artiesten uitreiken. Er zal die avond weer een Life Time Achievement Award uitgereikt worden.