Bio

Bron: Holland Zingt Hazes

samantha steenwijk blauwe portret blouse

Over Samantha Steenwijk

Samantha Steenwijk, geboren op 12 april 1986 in Voorburg, is een Nederlandse zangeres die in de Nederlandse muziekwereld steeds meer weerklank vindt. Haar muzikale reis begon op 16-jarige leeftijd toen ze haar allereerste talentenjacht won in Den Haag. Hoewel ze altijd al zong, waren het haar ouders die haar opgaven voor deze wedstrijd. Deze overwinning leidde tot optredens in cafés en op 23-jarige leeftijd bracht ze haar eerste liedje uit.

Een kantelpunt in haar carrière was haar deelname aan ‘The Voice’. Hoewel ze al zong, was het moeilijk voor haar om bekendheid te vergaren als volkszangeres. Maar met haar vertolking van een volksliedje tijdens ‘The Voice’ en de druk op de knop van Anouk, veranderde alles. Haar eerdere optredens in kroegjes legden een basis; ze leerde daar hoe ze elk publiek kon meekrijgen. Het entertainen van mensen is immers het belangrijkste facet van hun vak. ‘The Voice’ opende echter de deuren naar grotere podia en markeerde het echte begin van haar professionele reis in de muziekwereld.

Inspiratie, passie en bijzondere momenten

Samantha’s inspiratie voor muziek is veelzijdig en diep geworteld. Haar liefde voor zingen is onmiskenbaar, maar ze haalt ook kracht uit haar bewondering voor artiesten zoals Tina Turner. De dynamiek en kracht van Tina’s optredens dienen als een bron van energie voor Samantha.

Samantha haalt inspiratie voor haar liedjes uit de gedachten en gevoelens van mensen. Ze luistert naar hun verhalen en vertaalt deze naar vrolijke of ontroerende liedjes. Tot op heden markeren haar deelnames aan ‘The Voice’ en ‘Holland Zingt Hazes’ de meest gedenkwaardige momenten in haar carrière. Haar optreden bij ‘Holland Zingt Hazes’, waar ze het nummer “Ik leef mijn eigen leven” mocht vertolken, vervulde haar met een immense trots. 

Naast haar passie voor muziek, verschijnt ze regelmatig op televisie. Ze is vaste gast bij Secret Duets en was eerder te zien in The Masked Singer als de kameleon. Bovendien heeft ze Dancing With The Stars en De Verraders gewonnen. Daarnaast was ze de afgelopen jaren vaak te zien bij RTL Boulevard.

samanatha steenwijk portret zwart jack
Boek Samantha Steenwijk nu!

Samantha heeft al meer dan 30 keer op het podium van de Ziggo Dome gestaan, wat het echte begin markeert van haar professionele reis in de muziekwereld.

samantha steenwijk portret donkerblauw jack

Samenwer­kingen en fans

Samantha Steenwijk heeft in haar carrière al enkele bijzondere samenwerkingen ervaren. Een daarvan die haar nauw aan het hart ligt, is haar duet met Anita Meyer tijdens het Muziekfeest van het jaar. Toen het nieuws haar bereikte dat ze samen met Anita mocht zingen, kon ze haar verbazing nauwelijks verbergen.

De interactie met haar fans is voor Samantha van onschatbare waarde. Ze waardeert hun toewijding en zorgt ervoor dat ze altijd in contact blijft via social media. Sommige fans gaan zelfs zo ver dat ze tatoeages van haar of haar songteksten laten zetten. Samantha koesters haar fans, want ze weet hoe lang haar weg naar succes is geweest. Ze heeft al ruim 30 keer op het podium van de Ziggo Dome gestaan, wat het echte begin markeert van haar professionele reis in de muziekwereld.

Ambities en uitdagingen

Als Samantha geen artiest was geweest, had ze graag als veearts willen worden. Van jongs af aan had ze al een passie voor paarden en was ze gefascineerd door momenten zoals de geboorte van veulens en de kans om daarbij te assisteren. Voor de toekomst droomt ze ervan om het volkslied te mogen zingen bij de Formule 1 en hoopt ze dat haar muziek nog decennia lang beluisterd zal worden. Ze gelooft in het blijven uitdagen van zichzelf en het bijblijven met de huidige muziektrends.

Voor Samantha betekent succes als artiest volle zalen, trouw blijven aan jezelf en je fans dichtbij houden. Ze gelooft in het doen wat je leuk vindt en het waarderen van degenen die van haar muziek houden. Haar advies aan jonge artiesten is eenvoudig maar krachtig: “Blijf altijd jezelf en doe waar jij energie van krijgt.”

samantha steenwijk portret rood jack